Ledeninformatie

Vertrouwenscontactpersonen

                            


Het Sweelinckorkest heeft twee vertrouwenscontactpersonen waar leden naast het bestuur terecht kunnen voor problemen die spelen - groot of klein. Deze vertrouwenscontactpersonen zijn Adam Luttmer en Emilia Caron. Bij hen kun je alles kwijt, dus schroom niet om een van hen op te zoeken als je hier behoefte aan hebt.

Commissies

                            


Het Sweelinckorkest is naast een zeer muzikale vereniging ook erg gezellig! Sweelinck heeft allerlei leuke commissies die dit mogelijk maken, namelijk:

De programmacommissie (ProCo): Dit is een commissie die alle programma’s bedenkt die het Sweelinckorkest gaat uitvoeren. Hierbij letten de commissieleden erop dat de werken goed bij elkaar aansluiten, het orkest het nog niet eerder gespeeld heeft en dat het niet net door een ander studentenorkest uit de omgeving gespeeld is. De programma’s worden bedacht door de commissieleden in samenwerking met de dirigent Konradin en de concertmeester Julia Bedner. De voorzitter is Alise Anna Alksne (fluit/piccolo). Andere commissieleden zijn momenteel Victor Schwarzwälder (viool), Daan Stobbelaar (cello), Gijs Linn (klarinet), Marijn Simon (trombone) en Ignacy Walus (slagwerk). Van elke instrumentengroep zit dus een vertegenwoordiger in de ProCo. Lijkt het je leuk om mee te denken over de programma's, laat het weten! 

Feestcommissie (FeCo)
: De feestcommissie verzorgt allerlei unieke Sweelinckfeesten. Zo verzorgen ze de geweldige themafeesten tijdens de repetitieweekenden, maar ook evenementen als een Nieuwjaarsgala, de Versch Vleesch Borrel voor alle nieuwe leden en een boottocht over de Amsterdamse grachten op Koningsdag. De voorzitter van deze commissie is Mirre Valks (viool). Verder bestaat de commissie uit Beer Meester (viool), Rozemarijn den Dulk (viool), Josefien Overeem (viool) en zelfs een niet-violist, Bram van Diemen (trompet). Ook hier zijn nieuwe leden met originele ideeën altijd welkom!

Borrelcommissie (BoCo): Deze commissie is in het leven geroepen om leden te stimuleren naar de borrels te gaan en buiten de repetities om deel te nemen aan andere sociale activiteiten. Dit wordt gedaan door themaborrels te organiseren of floenkiebaltournooien te houden. En met groot succes! Deze commissie is belangrijk voor de sociale banden in het orkest en is een mooie toevoeging aan de commissies die Sweelinck rijk is. De hoeveelheid leden van de BoCo laat wel zien hoeveel Sweelinckers van borrelen houden; de BoCo bestaat nu uit voorzitter Marijn Simon (trombone), Hannah Roest (viool), Jonas Niesten (hobo), Jisse Kooij (hoorn), Bram van Diemen (trompet), Tom Berkelmans (viool) en Maurits Boek (cello). De BoCo is een heel laagdrempelige commissie. De enige instapeis is dat je regelmatig op borrels verschijnt en niet vies bent van wat shotjes Sourz.

Sweelinck-Kamer-Muziek-Avond-Commissie (SKMAC): Deze commissie organiseert in het voorjaar een SKMA op een mooie locatie in Amsterdam. Dit is een bijzondere avond met voor iedereen een drankje of zelfs een luxe diner. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid voor orkestleden om in ensembles voor elkaar te kunnen spelen. Dit zijn mooie, soms grappige en verrassende voordrachten. Dit jaar wordt deze speciale avond georganiseerd door Marijn Markus (cello), Maartje van Assema (viool) en Marijn Simon (trombone). 

Educatiecommissie (EduCo): De EduCo is een commissie met als doel om kinderen en scholieren te enthousiasmeren voor (klassieke) muziek. Ook is een doel van deze commissie klassieke muziek naar plekken brengen waar deze normaal niet ten gehore gebracht wordt. Deze commissie is net nieuw leven in geblazen door Mia Lodder (viool) en zij gaat samen met Floris Bordewijk (viool) en Sofie van Wezel (viool) kijken of er waardevolle samenwerkingen aangegaan kunnen worden om hun doelen te bereiken. Dus als je leuke ideeën hebt om deze commissie een fantastisch succes te maken, laat het vooral weten!

Interorkestrale galacommissie
: Deze commissie organiseert samen met leden uit het VU en het USC een interorkestraal gala. Samen met twee orkestleden uit het VU-Orkest en twee orkestleden uit het USConcert zullen Thomas Hamberg (viool) en Evie Wolleswinkel (viool) namens het Sweelinckorkest dit voorjaar weer een prachtig feest voor de studentenorkest-wereld neerzetten. 

Buitenlandcommissie (BuCo): Deze commissie organiseert de buitenland tournee die het Sweelinckorkest om het jaar maakt. Afgelopen zomer heeft de BuCo een geweldige (lustrum)tournee naar Roemenië en Bulgarije georganiseerd. De BuCo voor de eerstvolgende tournee in 2025 wordt nog gevormd, dus laat het weten als je mee wilt helpen om een onvergetelijke reis te organiseren!

Lustrumcommissie (LuCo): Tijdelijke commissie die wordt opgezet voor een lustrumjaar met als doel het bestuur ondersteunen om het lustrumproject extra bijzonder te maken. Deze commissie organiseert dan feesten, een extra concert, oud-ledendagen en allerlei andere leuke activiteiten. Ook mogen zij een waardig aandenken voor de leden ontwerpen om het lustrum tastbaar en onvergetelijk te maken. De LuCo voor het 29e lustrum van Sweelinck werd geleid door voorzitter Emilia Caron (cello). Verder nemen in deze commissie deel Donna Mollé (viool), Eline Overbeek (viool), Eefje Witvliet (altviool), Yannai de Keizer (contrabas) en Kees Peeters (viool). Stel, deze commissie lijkt je heel erg leuk: over vier jaar is Sweelinck 150 jaar en zal er weer een LuCo nodig zijn!

Redactie PerSwee (PerSwee): De PerSwee is het onafhankelijk orkestblad van het Sweelinckorkest. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt een editie van dit tijdschrift vol roddels en verhalen die soms een kern van waarheid bevatten. De huidige redactie bestaat uit voorzitter Julia van Veen (viool), Emma Stam (viool), Jonas Niesten (hobo), Gijs Linn (klarinet), Josefien Overeem (viool), Kees Peeters (viool), Mischa Niemel (contrabas) en Mirre Valks (viool).  Ben jij een meester met de pen met een grote fantasie, of nog beter: iemand die goed kan editen of een pro is in photoshop, sluit je dan aan bij deze commissie!

Promotiecommissie (PromoCie): De PromoCie houdt zich ter ondersteuning van de persvoorlichter bezig met allerlei soorten promotie van Sweelinck, zoals adverteren van de concerten en promoten van de audities. Zo maken de commissieleden regelmatig filmpjes voor de social media en denken ze mee over verbetering van de kaartverkoop. De commissie bestaat nu uit huidig persvoorlichter Sofie van Wezel (viool), Emma Stam (viool), Julia van Veen (viool), Silke Kolfschoten (viool) en Mary Dessé (altviool). Heb jij je altijd al willen ontpoppen als ware influencer? Kom dan bij de commissie!

Integratiecommissie (IntegraCie): De IntegraCie is in het najaar 2023 in het leven geroepen om nieuwe leden zich sneller thuis te laten voelen in het orkest. Zo heeft de commissie een succesvol nieuwe-ledendiner georganiseerd en zal er ook dit voorjaar weer een gezellige activiteit voor de nieuwe leden zijn! De commissie bestaat uit voorzitter Julia van Veen (viool), Leonora Back (viool), Jisse Kooij (hoorn), Jonas Niesten (hobo) en Marijn Markus (cello). Sluit je vooral aan bij de commissie!

Lijkt het jou leuk om in een van de commissies te zitten? Kijk dan hier in het lijstje welke je het leukste lijkt en stap naar de voorzitter van de commissie toe, want nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!


Ben je nog geen lid, maar zou je wel graag met ons mee willen spelen? Geef je dan hier op!

Best AI Website Maker