simple web templates

Ledeninformatie

Vertrouwenscontactpersonen

                            


Het Sweelinckorkest heeft twee vertrouwenscontactpersonen waar leden naast het bestuur terecht kunnen voor problemen die spelen - groot of klein. Deze vertrouwenscontactpersonen zijn Mia Lodder en Adam Luttmer. Bij hen kun je alles kwijt, dus schroom niet om één van hen op te zoeken als je hier behoefte aan hebt.

Commissies

                            


Het Sweelinckorkest is naast een zeer muzikale vereniging ook erg gezellig! Sweelinck heeft allerlei leuke commissies die dit mogelijk maken, namelijk:

De programmacommissie (ProCo): Dit is een commissie die alle programma’s bedenkt die het Sweelinckorkest gaat uitvoeren. Hierbij letten de commissieleden erop dat de werken goed bij elkaar aansluiten, het orkest het nog niet eerder gespeeld heeft en dat het niet net door een ander studentenorkest uit de omgeving gespeeld is. De programma’s worden bedacht door de commissieleden in samenwerking met de dirigent Konradin en de concertmeester Julia Bedner. De voorzitter is Alise Anna Alksne (fluit/piccolo). Andere commissieleden zijn momenteel: Kira van der Woerd (viool), Daan Stobbelaar (cello) en Gijs Linn (klarinet). Het liefst zit er een vertegenwoordiger van elke instrumentengroep in de ProCo, dus speel je een instrument dat er nog niet inzit en lijkt het je leuk om hierover na te denken, laat het weten! Als jouw instrumentengroep al is vertegenwoordigd, maar je denkt toch een toevoeging te zijn voor deze commissie is dat natuurlijk alleen maar leuk.

Feestcommissie (FeCo)
: De feestcommissie verzorgt allerlei unieke Sweelinckfeesten. Zo verzorgen ze de geweldige themafeesten tijdens de repetitieweekenden, maar ook evenementen als een Nieuwjaarsgala, de Versch Vleesch Borrel voor alle nieuwe leden en een boottocht over de Amsterdamse grachten op Koningsdag. De voorzitter van deze commissie is Madelief Binnerts (viool). Verder bestaat deze commissie uit: Mirre Valks (viool), Beer Meester (viool) en Rozemarijn den Dulk (viool). Ook hier zijn nieuwe leden met originele ideeën altijd welkom, zelfs als je geen viool speelt!

Borrelcommissie (BoCo): Deze commissie is in het leven geroepen om leden te stimuleren naar de borrels te gaan en buiten de repetities om deel te nemen aan andere sociale activiteiten. Dit wordt gedaan door themaborrels te organiseren of floenkiebaltournooien te houden. En met groot succes! Deze commissie is belangrijk voor de sociale banden in het orkest en is een mooie toevoeging aan de commissies die Sweelinck rijk is. De BoCo bestaat nu uit voorzitter Rosa Vahl (hobo), Jonne den Hond (viool), Tjarda Leppers (viool), Eefje Witvliet (altviool), Vera van den Bosch (altviool), Jonas Niesten (hobo) en Jisse Kooij (hoorn). De BoCo is een hele low key commissie. De enige instapeis is dat je regelmatig op borrels verschijnt en niet vies bent van wat shotjes Sourz.

Sweelinck-Kamer-Muziek-Avond-Commissie (SKMAC): Deze commissie organiseert in het voorjaar een SKMA op een mooie locatie in Amsterdam. Dit is een bijzondere avond met voor iedereen een drankje of zelfs een luxe diner. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid voor orkestleden om in ensembles voor elkaar te kunnen spelen. Dit zijn mooie, soms grappige en verrassende voordrachten. Dit jaar wordt deze speciale avond georganiseerd door de FeCo, maar geen zorgen: voor volgend jaar zijn we hard op zoek naar leden die dol zijn op kamermuziek en een luxe diner om deze mooie avond mee te organiseren.

Educatiecommissie (EduCo): De EduCo is een commissie met als doel om kinderen en scholieren te enthousiasmeren voor (klassieke) muziek. Ook is een doel van deze commissie klassieke muziek naar plekken brengen waar deze normaal niet ten gehore gebracht wordt. Deze commissie is net nieuw leven in geblazen door Mia Lodder (viool) en zij gaat samen met Floris Bordewijk (viool) en Sofie van Wezel (viool) kijken of er waardevolle samenwerkingen aangegaan kunnen worden om hun doelen te bereiken. Dus als je leuke ideeën hebt om deze commissie een fantastisch succes te maken, laat het vooral weten!

Interorkestrale galacommissie
: Deze commissie organiseert samen met leden uit het VU en het USC een interorkestraal gala. Samen met twee orkestleden uit het VU-Orkest en twee orkestleden uit het USConcert hebben Emma Stam (viool) en Jacomijn Dorigo (contrabas) namens het Sweelinckorkest in maart een prachtig feest voor de studentenorkest-wereld neergezet. Om deze traditie in stand te houden is het belangrijk deze commissie gevuld te houden, dus lijkt je dit leuk, stap dan op één van hen af!

Buitenlandcommissie (BuCo): Deze commissie organiseert de buitenland tournee die het Sweelinckorkest om het jaar maakt. Voor komende zomer organiseert de BuCo een geweldige (lustrum)tournee naar Roemenië en Bulgarije. De BuCo wordt geleid door voorzitter Isabel Pieterse (viool), vice-voorzitter Jonas Niesten (hobo), secretaris Adam Luttmer (fagot), penningmeester Fleur Overbeek (viool), acquisiteur Mischa Niemel (contrabas), persvoorlichter Mirre Valks (viool) en algemeen bestuurslid Hannah Roest (viool).

Lustrumcommissie (LuCo): Tijdelijke commissie die wordt opgezet voor een lustrumjaar met als doel het bestuur ondersteunen om het lustrum project extra bijzonder te maken. Deze commissie organiseert dan feesten, een extra concert, oud-ledendagen en allerlei andere leuke activiteiten. Ook mogen zij een waardig aandenken voor de leden ontwerpen om het lustrum tastbaar en onvergetelijk te maken. De LuCo voor het 29e lustrum van Sweelinck wordt geleid door voorzitter Emilia Caron (cello). Verder nemen in deze commissie deel Donna Mollé (viool), Eline Overbeek (viool), Eefje Witvliet (altviool), Yannai de Keizer (contrabas) en Kees Peeters (viool). Stel, deze commissie lijkt je heel erg leuk: over vijf jaar is Sweelinck 150 jaar en zal er weer een LuCo nodig zijn.

Redactie PerSwee (PerSwee): De PerSwee is het onafhankelijk orkestblad van het Sweelinckorkest. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt een editie van dit tijdschrift vol roddels en verhalen die soms een kern van waarheid bevatten. Ben jij een meester met de pen met een grote fantasie, of nog beter: iemand die goed kan editen of een pro is in photoshop, sluit je dan aan bij deze commissie!

Lijkt het jou leuk om in een van de commissies te zitten? Kijk dan hier in het lijstje welke je het leukste lijkt en stap naar de voorzitter van de commissie toe, want nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!


Ben je nog geen lid, maar zou je wel graag met ons mee willen spelen? Geef je dan hier op!