Lustrumtournee

Sweelinck 145 jaar - Bulgarije en Roemenië

Crowdfunding

Het Sweelinckorkest bestaat 145 jaar en dat moet gevierd worden! Voor het eerst in vijf jaar gaat het orkest daarom op een spectaculaire lustrumtournee naar Bulgarije en Roemenië. Om deze tournee mogelijk te maken kunnen wij uw hulp echter goed gebruiken. Met zelfs de kleinste bijdrage kunnen we de tournee stukje bij beetje meer werkelijkheid laten worden. Lees op deze pagina meer over de tournee en help ons deze droom werkelijkheid te maken! 

Over de tournee

                            


In 2023 viert het UvA-orkest J. Pzn. Sweelinck zijn 145-jarig bestaan met een lustrumtournee naar Roemenië en Bulgarije! Van 26 juli t/m 6 augustus zal het orkest afreizen naar de volgende vier steden: Sibiu, Brasov, Varna en Boekarest om hier het lustrumprogramma 'Fantasia' nog vier keer uit te voeren.

"Het is een ontzettend bijzondere ervaring om een tournee te mogen organiseren. Het brengt logistieke uitdagingen met zich mee die je nergens anders tegenkomt, maar je kunt er tegelijkertijd al je creativiteit in kwijt. Je leert de lokale gebruiken en cultuur bovendien pas écht kennen als je samenwerkt met de mensen die er wonen en werken. Ik ben daarom enorm vereerd zo’n diepgaande duik te mogen nemen in de Roemeense en Bulgaarse cultuursector," aldus voorzitter Isabel Pieterse.

Contact: buitenlandcommissie.sweelinck@gmail.com

Black Jaguar Foundation

                            


In het kader van duurzaamheid heeft het Sweelinckorkest ter gelegenheid van onze tournee een nieuwe partner gevonden: de Black Jaguar Foundation. Het idee achter deze langdurige samenwerking is om iets terug doen voor het klimaat en om een brug te slaan tussen muziek en natuur. Lees hier meer over de Black Jaguar Foundation. 

Mobirise

De Buitenlandcommissie

Zie hier de Buitenlandcommissie! Onder leiding van Isabel Pieterse (voorzitter), werkt deze commissie keihard om een prachtige lustrumtournee neer te zetten voor het Sweelinckorkest met als bestemming: Bulgarije en Roemenië. De commissie bestaat uit:

Isabel Pieterse - voorzitter
Jonas Niesten - vicevoorzitter en chef logistiek
Adam Luttmer - secretaris
Fleur Overbeek - penningmeeesster
Mischa Niemel - acquisiteur
Mirre Valks - persvoorlichter
Hannah Roest - algemeen bestuurslid

(foto: Veerle Bastiaanssen)

Created with ‌

HTML Website Creator