Vrienden van het Sweelinckorkest

Vrienden van het Sweelinckorkest

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck heeft een lange en rijke geschiedenis en de muzikale kwaliteit van het orkest is de laatste jaren sterk gestegen. Het orkest verzorgt programma’s in bijzondere concertzalen, terwijl het tegenwoordig steeds moeilijker is om hiervoor voldoende ondersteuning te ontvangen. Voor een groeiend orkest is een sterke financiële basis echter van groot belang.

De Stichting Vrienden van het Sweelinckorkest ondersteunt het orkest financieel in het verwezenlijken van bijzondere muzikale projecten en in de aanschaf van benodigd instrumentarium. Ze doen niet alleen kleine aankopen, zoals een nieuwe hoes voor de Sweelinck-contrabas of een mondstuk voor de basklarinet, maar sparen ook voor grote projecten. Op deze manier willen de Vrienden de kwaliteit van het Sweelinckorkest op lange termijn waarborgen. Daarnaast voorkomt de stichting dat de rijke geschiedenis van het orkest in de loop der tijd teloor gaat, door bijzondere gebeurtenissen en de namen van de oud-leden van het orkest vast te leggen in het archief. 

Als u ook vindt dat jonge amateurs de kans moeten krijgen om op professionele wijze klassieke muziek te spelen, word dan vriend van het orkest! Dit kan al vanaf € 25,- per jaar.

Als Vriend van het Sweelinckorkest wordt u via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de projecten waaraan het orkest meedoet en bent u zeker van goede plekken bij de concerten. Mail hiervoor naar stichtingvrienden@sweelinckorkest.nl met het gewenste aantal kaarten voor het desbetreffende concert. Daarnaast krijgt u als nieuwe Vriend een CD of USB met opnames van het orkest cadeau.

Vriend worden of eenmalig doneren

U kunt Vriend worden van het Sweelinckorkest via het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF). De link naar de site van het AUF vindt u hieronder. U kunt ook een eenmalige donatie doen! Stichting Vrienden heeft een ANBI-status. Voor vragen hierover kunt u per mail contact opnemen met stichtingvrienden@sweelinckorkest.nl.

Op een andere manier steunen


Wilt u ons op een andere wijze steunen, door bijvoorbeeld instrumenten of andere zaken te schenken, dan kunt u contact opnemen via ons e-mailadres: stichtingvrienden@sweelinckorkest.nl

Veel dank alvast!

AI Website Generator